מוצר נוסף בהצלחה
מיתוסים שחייבים לנפץ


1. ״חלון ההזדמנויות״ לצריכת חלבון לאחר אימון - 
בקרב מאמנים ומתאמנים, קיים מיתוס לפיו לאחר אימון התנגדות ישנו פרק זמן של 45 דק עד כשעה שבו קריטי לספק לגוף חלבון לצורך שיקום השריר. נכון לומר שפעילות גופנית באופן כללי (לא רק אימוני התנגדות) מלווה בדרישה גבוהה יותר מן הרגיל לחלבון לצורך שיקום השריר, תחזוקו ובנייתו מחדש, אך עם זאת - ״חלון ההזדמנויות״ הזה לא קיים ומה שיקבע את התאוששות השריר הוא הרכב התזונה היומי הכללי. כלומר - אם נקפיד לצרוך מספיק אנרגיה וחלבון ביום האימון, אפקטיביות האימון תישמר, ללא קשר לשעת הצריכה. 

 

2. לא מומלץ להתאמן כל יום, על מנת לתת לגוף זמן להתאושש - ראשית, נסווג ונאמר שמיתוס זה יכול להיות רלוונטי רק כאשר מדובר באימון על אותה קבוצת שרירים (לדוגמא, אם ביצענו היום אימון כוח לפלג הגוף העליון, אין מניעה שנבצע מחר אימון לפלג הגוף התחתון, וכו׳). שנית, גם כשמדובר באותה קבוצת שריר, זמן המנוחה תלוי בעצימות האימון (משך האימון ומדת המאמץ). בעוד שאימון עצים מצריך מנוחה לצורך התאוששות, אימון בעצימות נמוכה אינו מצריך מנוחה ארוכה ואין בעיה שיתבצע באופן יומי. העצימות נקבעת באופן אישי לפי רמת המתאמן (אדם מאומן יכול לבצע בקלות יותר אימון מסוים, ולא להזדקק למנוחה רבה, בעוד שחברו שאינו מאומן יזדקק למנוחה רבה יותר ויתאמץ יותר עבור אותו אימון).

 

3. העמסת יתר של חלבון בקרב מתאמנים - קיימת הסברה לפיה יש לצרוך 2 גרם חלבון (לפעמים הרבה יותר) לכל ק״ג משקל גוף על מנת לבנות שריר. כיום מתרבות העדויות לפיהן גם בקרב אוכלוסייה בריאה ומאומנת, צריכה עודפת של חלבון עלולה לגרום לנזק כלייתי. נוכל לומר ש-1.5 גרם חלבון לכל קילו שריר תהיה בהחלט כמות מספקת, אולם המלצות מדויקות עדיין לא נקבעו מחדש, ודרושים מחקרים נוספים על מנת לאמוד את תופעת הנזק הכלייתי בקרב בריאים וקביעת המלצות מתאימות.

 

4. אימוני כוח פוגעים בגדילה של ילדים ונערים- אין שום סיבה שאימון כוח יפגע בגדילה ובהתפתחות. כמובן שיש להקפיד על ביצוע נכון של התרגילים, שימוש במשקלים מתאימים (קיימת נטייה ״להעמיס״ משקל על חשבון טכניקה נכונה) ואימון תחת פיקוח מדריך מוסמך - כל זאת, למניעת פציעות.

 

5. נשים נמנעות מאימוני כוח מחשש "להתנפח" - אימוני ההתנגדות חשובים לכולם - נשים וגברים, בכל גיל, על מנת לשמר ולחזק את מסת השריר הקיימת. נשים רבות נמנעות מביצוע אימוני התנגדות, מחשש לפתח שרירים ברמה אשר תגרום להן להיראות פחות עדינות ונשיות לטעמן. האמת היא, שעל מנת להעלות מסת שריר דרושים גם הורמונים (מעבר לפעילות גופנית ותזונה מספקת). הורמונים אלה - הורמון גדילה והורמון הטסטוסטרון - אינם רלוונטיים בד"כ לאותן נשים. הורמון גדילה מופרש בגילאי הילדות והנערות. הורמון הטסטוסטרון - הורמון המין הזכרי, אכן מופרש גם בנשים, אך במצב תקין הוא מופרש בכמות קטנה מאוד יחסית לזו שבה מופרש בגברים. כלומר - הסיכוי של אישה ממוצעת "להתנפח" - כמעט ואפסי. מעבר לכך, רקמת השריר צורכת יותר אנרגיה מרקמת השומן בגופינו, לצורך קיומה. לפיכך, אשה אשר תשמור על מסת השריר בגופה תהנה מהוצאה אנרגטית רבה יותר, גם בעת מנוחה, מה שמהווה יתרון בתהליכי שמירה או ירידה במשקל.